Изминаха повече от 450 години от смъртта на френския астролог и алхимик Мишел де Нострадам, по-известен като Нострадамус. За това време човечеството успя да се убеди в истинността на многобройните му пророчества. 

Нострадамус успя да предскаже Великата френска революция, идването на Адолф Хитлер на власт, последвано от Втората световна война, терористичните атентати от 11 септември 2001 година в САЩ, катастрофалното земетресение в Япония през 2011 година, както и много други значими за историята инциденти. 

Направо е изумително как един обикновен човек е успял да види и предскаже събития, случили се стотици години след смъртта му. Изглежда, че бъдещето е в ръцете ни, а не е предначертано от съдбата. 

За тази година Нострадамус има редица любопитни предсказания. Той е бил уверен, че 2018-а няма да донесе почти нищо добро на човечеството. Именно през тази година, ако може да се вярва на пророчествата на французина, ще започне трета световна война. 

Нострадамус е бил уверен, че мащабните кръвопролитни действия ще започнат от Франция и ще обхванат цяла Европа. И ще завършат чак след 27 години, когато всички водещи страни бъдат изтощени. 

Освен от война, през 2018-а човечеството ще бъде връхлетяно и от много природни катаклизми. Според предсказанията му, тази година вулканът Везувий ще изригне много силно, както през 79 година, когато целият град Помпей е бил погребан под тонове вулканична пепел. 

Като цяло ученият предупреждава за ръст на вулканичната дейност по целия свят. А западната част на Северна Америка ще бъде ударена от много страшни земетресения.
Сякаш цялата природа се е вдигнала на бунт срещу човечеството. 

Нострадамус не подминава и глобалното затопляне, отбелязвайки, че проблемът ще доведе до много горски пожари.

Като положителна негова прогноза следва да се отбележи увеличението на продължитеността на живот до 200 години. Именно до толкова ще започнат да живеят хората след прогреса в медицината. Освен това, човекът ще се научи да говори с животните. 
 

Източник: Офигено

Превод: БЛИЦ