Изследователи са открили в архивите на Нострадамус предсказания за разгръщането на Третата световна война. Средновековният предсказател описва предстоящи събития, които биха довели до началото на мащабен военен конфликт между страните.

Учените са изследвали катрен (четиристишие), написан от средновековния гадател, и са открили редове, които уж показват началото на глобалните събития. Така например те откриха в пророчеството на Нострадамус индикация, че инициаторът на Третата световна война ще бъде определен „източен цар“, узурпиращ властта в Европа. Нещо повече, Нострадамус в своите пророчества на два пъти споменава тези събития, но както обикновено не посочва конкретни дати.

Нострадамус в катрените разкрива важна верига от събития, която възниква в момента, когато на Земята настъпи катаклизъм, провокиран от космическо тяло, приближаващо се към Земята. Когато това се случи, цяла Европа ще бъде нападната от китайско-източна армия.

За съжаление изследователите не са открили други улики, които да хвърлят светлина върху обезпокоителните пророчества на Нострадамус и да дадат и най-малка представа за какво говорят. По времето, когато Нострадамус е живял, визията за света е била съвсем различна, например Русия не се е смятала за източна държава и е принадлежала към северните сили.

Катрените на средновековния гадател са толкова сложни, че е почти невъзможно да ги дешифрирате, въпреки „армията“ от тълкуватели, които твърдят, че са успели да го направят. Често се случва, че само след настъпването на дадено събитие изследователите го откриват в описанията на гадателя. Това обаче важи не само за Нострадамус, но и за Ванга, Месинг и други предсказатели.

Превод: БЛИЦ