Американското правосъдие е стигнало до заключението, че смъртта на бившия модел на списание Playboy Анна Никол Смит, починала през февруари 2007 г. в резултат на свръхдоза медицински препарати, може би не е била случайна.
На двама лекари и на друг модел Хауърд Стърн са повдигнати обвинения, че без съответните за това медицински показатели са й предписвали таблетките, станали причина за смъртта й, предаде Би Би Си.
Нелегалните рецепти за препарати с психотропно действие са били изписвани на Анна Никол Смит от юни 2004 г. до януари 2007 г.
Обвинението твърди, че лекарите са предавали лекарствата на Стърн, а той ги е пробутвал на приятелката си. В резултат в продължение на няколко години Анна Никол Смит е приела хиляди таблетки без каквато и да е необходимост за това, което не е могло да не се отрази пагубно на организма й.
Лекарите, изследвали тялото на Анна Никол Смит след смъртта й, са констатирали, че няма следи от някакви заболявания. Не бяха открити и следи от насилие по тялото й.
Анна Никол Смит почина на 39-годишна възраст на 8 февруари 2007 г. в хотелска стая във Флорида. След смъртта й роднините й, които живеят в САЩ и на Бахамите, се изпокараха за правото на опекунство върху петмесечната й дъщеря. В онзи момент момиченцето стана пряка наследница на състоянието на майка си от половин милиард долара. Анна Никол Смит се сдоби с тези пари от покойния си съпруг – тексаския петролен магнат Хауърд Маршал-втори. В момента на сватбата им през 1994 г. Анна Никол беше на 26 години, а той на 89 г. След смъртта на мъжа си през 1995 г. Смит изгуби много години, средства и усилия, за да успее да си извоюва част от неговото състояние от останалите му роднини. Анна Никол Смит беше погребана в столицата на Бахамските острови Насау. /БЛИЦ