Припомняме, че стана ясно кой е 25-годишният шофьор на камиона „Скания“, в който бяха открити 39 трупа в английския град Грейс. Името му е Мо Робънсън, съобщава „Дейли Мейл“.

Предполага се, че той е натоварил ремаркето-фризер в Есекс, минути преди вътре да бъдат намерени телата на загиналите.
 
Той е карал от дома си в малко село близо до Портадаун, Северна Ирландия, през уикенда, и е взел контейнера от пристанището Пърфлийт снощи.

Описвайки условията вътре, изпълнителният директор на Асоциацията на превозвачите Ричард Бърнет разкри, че ако охладителната система е била включена, условията вътре щели да бъдат „абсолютно ужасяващи“ и биха убили всеки „доста бързо“.Бърнет добави, че е било много тъмно и ако охладителната система е работила, щяло да бъде нечовешки студено. 

Горещи новини за камиона-ковчег от България с 39 трупа, стана ясно кой е собственикът

"Единственото място, на което хората вътре са можели да отидат до тоалетната е бил ъгъла на ремаркето. Можете да си представите какво е щяло да има, ако са били заключени там от дни - фекалии и урина", обясни още той. 

Ужасяващият случай с 39 трупа ще доведе до нови призиви за допълнителни проверки на превозни средства, влизащи във Великобритания през т. нар. "мека точка".Премиерът Борис Джонсън заяви, че е "ужасен" от трагедията и че мислите му са с тези, които са загубили живота си и техните близки.

Българска „Гражданска отговорност“ лъсна на предното стъкло на камиона-ковчег в Англия ВИДЕО

„Ужасен съм от този трагичен инцидент в Есекс. Получавам редовни актуализации и вътрешният офис ще работи в тясно сътрудничество с полицията в Есекс, докато установим какво точно се е случило. Моите мисли са с всички онези, които са загубили живота си и техните близки", написа той в Туитър. 

Превод: БЛИЦ