Покрай разследването на загадъчната смърт в Египет на 27-годишната полякиня Магда излизат на бял свят нови, шокиращи доказателства. Според частните детективи, наети от семейството на момичето тя е била жертва на търговия с „бяло месо”.
Те предполагат, че момичето е било изпратено в Египет, за да прави компания на много богат мъж. Решили да я убият, когато не искала да се подчинява. От полицията в Полша също потвърдиха, че работят по тази следа.
 

Детективската агенция „Лампарт” разкри част от новите доказателства, с които разполага. Според тях Магдалена Жук е станала жертва на международна престъпна група, която издирва в Полша красиви, млади жени, които после изпраща в чужбина като компаньнонки на заможни клиенти. Детективите вече са успели да установят 72-ма души, замесени в престъпната схема. Между тях били и служители на болницата в Египет.


 
Според разследващите Магда е знаела само донякъде в какво се замесва. Вероятно е била прилъгана с обещания за много пари и екскурзии по света. Когато разбрала, било вече късно. За това говорят и паническите й опити да се измъкне от страната и последния разговор с приятеля й, в който го моли да й помогне и звучи наистина отчаяно. Възможно е именно това да е била причината да бъде убита – страх, че може да разкрие престъпната схема на международните сводници.


 
„Абсолютно изключваме психично заболяване или внезапна депресия, която би довела Магда до самоубийство. Прекалено много обстоятелства говорят за това, че тя е попаднала на неподходящо място и е била под силен натиск. Вярваме, че е била убита”, твърди шефът на детективската агенция Бартош Флоуер.