Тимия Ландърс от американския град Детройт поканила у дома няколко свои приятели. Малчуганите тихичко си седели в стаята ѝ на втория етаж, докато майката на момичето Бренди Оуенс се занимавала с домакински работи. Нищо не предвещавало бедата, докато от втория етаж не се разнесъл страшен вик, съобщава Фокс Нюз.

 

Фото: GoFundMe

 

Това била Тимия, която изскочила от стаята си цялата в пламъци. Баща ѝ веднага я хвърлил във ваната и я залял с ледена вода. Само за секунди 12-годишното момиченце получило страшни изгаряния. Причината за инцидента била популярна в мрежата игра предизвикателство  Fire challenge. Същността ѝ се свежда до това, че участниците се заливат с леснозапалима течност, а след това си драскат клечката. След това те веднага трябва да се хвърлят в някаква вода. 

 

Пострадалата Тимия е била хоспитализирана по спешност. Там лекарите установили, че тя има 50% изгаряния по тялото. Сега момичето не може да се движи, много трудно разговаря. Вместо да ходи на училище, детето ще лежи на болничното легло няколко месеца. Предстоят й още най-малко три операции. "Децата се опитват да повтарят тези ужасни трикове, които виждат в Ютуб. Едва след случилото се аз разбрах, че подобните предизвикателства в мрежата са наистина много. Ако знаех за тях по-рано, щях да забраня на детето си да влиза в социалните мрежи", казва майката на Тимия, Бренди Оуенс.  

Бренди призовава родителите да следят своите деца и да наблюдават в какви групи те влизат, за да се избегне повторението на подобни инциденти.

Превод и редакция: БЛИЦ