След атаката с дрон срещу военен завод в Иран мрежата си спомни за още едно пророчество на покойния лидер на Либерално-демократическата партия Владимир Жириновски.

Във фрагмент от предаването „Вечер с Владимир Соловьов“ с участието на Жириновски, излъчено през юли 2019 г., интернет потребителите попадат на предсказание за близкото бъдеще. Видеото, в което политикът предрича началото на Третата световна война заради конфликта в Близкия изток, привлече вниманието на много канали в Telegram.

„Трябва да вземем предвид ситуацията в Близкия изток. До 2024 г. там ще се развият такива събития, че всички ще забравят за Украйна. Нещата отиват към Трета световна война. И Иран не е нито Виетнам, нито Северна Корея, нито Косово. Най-ужасните събития ще бъдат тук“, прогнозира политикът.

Освен това в предаването, посветено на последните президентски избори в Украйна, Жириновски казва, че гласуването ще бъде последно за страната.

Според политика през 2024 г., когато ще се проведат следващите избори, „няма да има държава, наречена Украйна“. По думите му, заради изостряне на ситуацията в Близкия изток Украйна ще се наводни от бежанци, с които страната няма да може да се справи.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук