Хора из цяла Великобритания се подготвят да се съблекат чисто голи през идния уикенд заради Голямото британско разсъбличане. 

Годишното събитие, инициатива на Британските натуралисти в подкрепа на Британската кардиологична фондация, ще се състои в събота. 

Докато годишното събитие е само за нудисти, от Британски натуралисти се надяват, че тази година в него ще се включат и хора, които не се смятат за натуралисти. 

По думите им мнозина от нас "са склонни да зачеркнат едно от правилата в книгата и да опитат нови неща" в безпрецедентния период на карантината. 

Те добавят, че изолацията е идеалното време за онези, които искат да започнат с натурализма, като се разсъблекат далеч от хорските очи в градините на своите домове. 

"Хората винаги са се радвали на възможността да се топнат чисто голи в някой водоем или да се отпуснат в някой изолиран спа, при това изолацията доведе до взрив в голия начин на живот.

За мнозина, които си работят от вкъщи, им се отвори възможността да го правят голи, а събирането на тен без бански си е направо новия национален спорт",  каза говорител на организацията.