"Евентуалният израелски удар в отговор на иранската атака от 14 април надали ще бъде нанесен преди 30 април", това съобщи американската медия ABC News.

Според източник от Вашингтон, въоръжените сили на Еврейската държава най-вероятно ще отвърнат на прекия удар на Ислямската република след края на този месец. На 30 април завършва тазгодишният седемдневен празник Песах.

"В същото време обаче не трябва да се изключва и вероятността, че при евентуални промени в ситуацията, Израел да предприеме преки военни действия срещу Иран и преди тази дата", каза още източникът.

Израел се подготвял да нанесе ответен удар по Иран в понеделник вечерта, но в крайна сметка решил да го отложи, съобщи Axios, позовавайки се на осведомени източници.

Порталът припомня, че Нетаняху се срещна в сряда с британския външен министър Дейвид Камерън и германския външен министър Аналена Бербок.

Според източника на Axios Нетаняху им е казал, че Израел ще отговори на иранската атака, но ще го направи по "обмислен и пресметнат" начин.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук