Обичате ли екзотична кухня? Това можете да хапнете само в Мексико СНИМКИ
Месото от плъхове е особено полезно за хора с анемия, диабет или рак, тъй като помага за укрепване на организма и повишаване на апетита
На много места по света се предлага разнообразна и екзотична кухня, но шампион в това отношение е може би Мексико.
И не, не става въпрос за начоси, тортили и всякакви световноизвестни ястия, идващи от там, а за месо и бульон от ... плъхове.
На мексиканския пазар Mercado República de San Luis Potosí можете да намерите много неща, но може би най-екзотичното от тях е старата сергия, известна с това, че продава именно месо от плъхове.
Мнозина от нас няма и да помислят дори да подушат този "деликатес", но в района на град Сан Луис Потоси той отдавна е ценен, заради екзотичния си вкус и предполагаемите си лечебни свойства.
През последните години обаче сергиите, на които се продава месо от плъхове и ястия с него, почти изчезнаха от местните пазари.
С изключение на една в Mercado República de San Luis Potosí, където все още се продават както сурови плъхове, така и бульон от гризачи, приготвен с разнообразни зеленчуци и подправки.
Всяка купа с бульон съдържа цял полски плъх и се продава за 100 песос (5,80 USD).
Последният продавач на месо от плъхове в Mercado República е Хосе Ремедиос Ернандес, известен още като "Камило", който наследява екзотичния бизнес от наскоро починалата си майка.
Той си спомня, че някога на пазара е имало десетки продавачи на месо от плъхове, но всички те са се пенсионирали или са починали и сега той остава единственият. Но не смята скоро да се отказва от семейния бизнес. В края на краищата сергията работи вече 52 години и той планира да я запази жива колкото се може по-дълго.
Всички плъхове в бульоните на Камило са уловени в полетата и населените места около Сан Луис Потоси и се твърди, че имат много висока хранителна стойност.
Месото от плъхове е особено полезно за хора с анемия, диабет или рак, тъй като помага за укрепване на организма и повишаване на апетита, пише odditycentral.com.
Превод и редакция: БЛИЦ
Последвайте ни
2 Коментара: