Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров заяви, че чеченските части са получили заповед за предислоциране на силите си. Зоната на отговорност на чеченските бойци е територията на ДНР, те трябва да започнат активни бойни действия и да освободят редица населени места.

Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров е обявил в Telegram за новата заповед, съобщава американският телевизионен канал CNN.

„Приятели, чеченските части получиха нова заповед за предислоциране на силите си. Териториите на Донецката народна република стават зона на отговорност. Според заповедта бойците на чеченските части трябва да започнат активни бойни действия и да освободят редица населени места.

От няколко дни тече първият етап - командните щабове на частите разработват планове за настъпление и освобождаване на населени места, получават нови разузнавателни данни. Депутатът на Държавната дума, Герой на Русия Адам Делимханов се срещна с командири, чиято зона на отговорност е така нареченото Мариинско направление.

Тук са дислоцирани сили на специалните сили на Ахмат и Север-Ахматския полк на Министерството на отбраната на Русия, командвани от Героя на Русия генерал-майор Апти Алаудинов. Заинди Зингиев, командир на Север-Ахматския полк, има безценен опит в операциите в този район.

Тези дни бойните части се подготвят за щурмови действия с активната подкрепа на Министерството на отбраната и Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация.

Подобни заповеди за започване на настъпление са получили и други части на Ахмат на руското министерство на отбраната и Националната гвардия, които са разположени на алтернативни участъци от линията на съприкосновение в Запорожие и Херсонска област.

Там се провеждаха и дейности по тактическа подготовка, разпределяне на задачите между командири и бойци, проучване на местността и разположението на силите на противника.

"Сега се обръщам към тези, които са от другата страна. За разлика от европейските и украинските медии, които от няколко месеца се опитват да ни плашат с фантастична и ужасяваща офанзива, ние няма да съобщаваме нищо. Вместо това докладвам: без да се чака натовско-украинската офанзива, започна настъплението на ахматските части. Омръзна ни да чакаме.

Сатанистите ще получат заслуженото наказание. Да поискаме от страните на Европа всеки покровител, всяка изгорена буква от Свещения Коран, всяка нечестива дума, отправена към исляма.

За мнозина стана ясно, че зад приятелска маска Западът крие коварна, ненаситна същност. Само старата Европа все още раболепно се съгласява с господаря си. Можете да продължите да изкривявате човешката същност там, ние няма да ви позволим да направите това тук!" подчерта Кадиров.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук