Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров е убеден, че след атаката с дронове срещу Москва, в Русия трябва да се въведе военно положение. Той написа това в своя канал в Telegram, съобщава украинското издание "Фокус".

Според него атаката с дронове срещу руската столица няма нито тактически, нито стратегически, нито дори психологически смисъл, тъй като войната продължава на съвсем друго място.

Той нарече дроновете в Москва опит да се привлече вниманието и да се прихване информационната инициатива.

„Според мен е необходимо да се обяви военно положение в Русия, да се използват всички предназначени за това бойни средства, за да се помете цялата тази терористична клетка наведнъж, без да се прибягва до формулировките „украински военни“, се казва в съобщението .

Рамзан Кадиров обвинява Запада, включително Съединените американски щати, за случващото се. Освен това мерките за отговор, според него, трябва да бъдат най-жестоки, тъй като Русия „защитава своите граждани“.

"Европейските държави също трябва да се замислят кого спонсорират и при какви условия предоставят оръжия. Ще има такова отношение, когато Русия почука на вратата, например на Германия или Полша.

- И няма да има с какво да се отговаря - всички оръжия ще са използвани от Украйна Скоро ще покажем в зоната на войната какво е отмъщение в пълния смисъл на думата“, пише Рамзан Кадиров.

За денонощие руските сили са нанесли повече от 40 въздушни удара по позиции на украинските войски и населени места в Украйна, но ВСУ им е отговориха мощно.

Това се казва в сводката на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, публикувана във Фейсбук, съобщава "УНИАН".

„Общо през денонощието противникът е нанесъл 44 въздушни удара и един ракетен удар, извършил е около 20 обстрела от реактивни системи за залпов огън по позиции на нашите войски и населени места“, отбелязват от Генералния щаб.

По думите му, авиацията на украинските сили за отбрана за денонощието е нанесла осем удара по районите на концентрация на личен състав и военна техника на руската армия.

Освен това украинските ракетно-артилерийски части са поразили три командни пункта, район за съсредоточаване на жива сила на противника, четири артилерийски подразделения на огневи позиции, зенитно-ракетен комплекс, три склада за горива и смазочни материали и станция за радиоелектронна борба на противника.

През изминалото денонощие руските военни са унищожили до 145 бойци на въоръжените сили на Украйна в Донецко направление, съобщи официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от световните издания.

„В резултат на удари на оперативно-тактическата и армейската авиация, активни действия на подразделения и артилерийски огън на Южната групировка на войските бяха унищожени до 145 украински военнослужещи“, казва той по време на брифинг.

По думите на Конашенков в същото направление са унищожени две бойни бронирани машини, три автомобила, както и една гаубица Д-30.

Освен това край село Красное в ДНР руските войници са успели да унищожат склад с боеприпаси на 54-та механизирана бригада на въоръжените сили на Украйна.

 

 

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук