Властите в Сеул смятат, че севернокорейският лидер Ким Чен Ун не е претърпял операция, съобщава "Дейли мейл".

Спекулациите за здравето му обиколиха целия свят, след като той бе се бе появявал на публично място близо три седмици.

Вчера Ким се появи на откриването на фабрика за торове, за да потуши слуховете, че е умрял.

Както БЛИЦ писа появиха се снимки от събитието, за които се твърди, че на ръката на Ким Чен Ун има следи от игла, а и той е използвал количка за голф, за да се предвижва. Същата бе използвана и преди, когато Ким беше претърпял операция на краката.

Но високопоставен южнокорейски държавен служител заяви пред репортери днес, че не вярва, че авторитарният лидер е претърпял операция.

Новините от Южна Корея идват, когато двете страни си разменяха стрелба по границата, само ден след появата на Ким.

Чой Кан, вицепрезидент на Института за политически изследвания на Асан, каза, че вярва, че времето на провокацията на „демитализираната зона“ може да е била планирана, за да се покаже, че Ким все още ръководи военните в Северна Корея.

"Вчера Ким се опитваше да покаже, че е напълно здрав, а днес той се опитва да заглуши всякакви спекулации, че може да няма пълен контрол над военните", каза Чой.

"Вместо да изстрелва ракети и наблюдава ракетно изстрелване, Ким може да ни напомня:"Да, здрав съм и все още съм на власт".

Сензационни СНИМКИ на "възкръсналия" Ким Чен Ун

Както БЛИЦ писа за последно лидерът се бе появи публично на 11 април, когато председателства среща на Политбюро на Корейската работническа партия. 

Отсъствието му от общественото пространство доведе до спекулации за смъртта му и слухове, че ще бъде наследен от сестра си Ким Йо Чен. На една от снимките тя е вляво от Ким Чен Ун.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!