Около 150 български граждани са блокирани на летище Мюнхен. Това става ясно от Александър Бакалов, който е трябвало да се прибере в България още в събота сутринта, пише News.bg.

"Намираме се в абсолютна безизходица. Никой нищо не ни казва. Дадоха ни по някоя друга минерална вода и сникърси с изтекъл срок на годност", казва сънародникът ни пред медията.

По думите му има хора, които чакат на аеропорта от четвъртък. Хотел и условия не са им осигурени. Бакалов е трябвало да пътува със самолет на "Луфтханза" в 07.00 часа в събота.

Припомняме, че полетите на летище Мюнхен - второто по големина в Германия, бяха преустановени в събота заради снежна буря в южната част на страната. По последна информация на "Дойче веле" те са възобновени в 06.00 часа местно време в неделя. Самолети обаче до България и Египет не летели. От общо 880 полета, планирани за вчерашния ден, 560 са били отказани, коментира още говорител на летището.

"Пълна подигравка е ситуацията с нас българите! Убеден съм, че продават билети на тройна цена и който си купи, лети!", категоричен е Бакалов.

Близо 30-40-сантиметровата снежна покривка затрудни и движението на влаковете и градския транспорт в Мюнхен. Главната жп гара в града е затворена от петък. Автобуси почти не се виждат по улиците на града. Използват се хеликоптери, чрез които се наблюдават трасетата и се подава последна информация.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук