В Хабаровск по централния площад преминаха над 1 500 военнослужещи. В механизираната колона участваха 87 единици военна техника. Сред машините имаше образци от времето на Великата отечествена война. Танк Т-34, „Катюша” и ретро автомобили, предава НТВ.
Съвременното въоръжение бе представено от бронираните автомобили „Тигр” и „Тайфун”, най-новите ракетни комплекси „Искандер-М” и реактивните системи за залпов огън „Торнадо-Г”.
 

Колоните военна техника и военнослужещи преминаха по централната улица на Владивосток. В парада участваха 1 500 души. Най-мащабното шествие в града стана вече ежегодният „Безсмъртен полк”. Деца, внуци и правнуци на участници във Великата Отечествена война пренесоха по улиците на града портрети на героите – своите и на страната.
 
Тържествен строй на военнослужещи и техника премина и по главния площад на Белогорск в Амурска област. А в град Екатеринославка на територията на мотострелковото поделение бе открит паметник на легендарния танк Т-34.  
 
А в навечерието на Деня на победата в Камишин във Волгоградска област десетки хора разгърнаха на върха на планината Уши гигантска георгиевска лента. А във Волгоград десетки хиляди наблюдаваха уникалното лазерно шоу „Светлината на Великата победа”. 

Превод и редакция: БЛИЦ