Ковчегът с тленните останки на австрийския милиардер Карл Флик бе откраднат от гробището. Тленните останки изчезнали през уикенда от гробището в град Велден в южната провинция Каринтия. Ковчегът е бил положен под тежки гранитни плочи и това кара полицията да смята, че кражбата е дело на няколко човека, разполагащи с професионално оборудване.
Според публикациите в германските медии мотивите за престъплението остават неясни. Полицията не изключва възможността крадците да искат да изнудват близките на покойния милиардер.
Флик, който притежавал най-големия частен горски участък в Австрия и управлявал бизнес-империя в Германия, умира на 79-годишна възраст през октомври 2006 г. По-рано същата година американското списание "Форбс" го включва в списъка си на 100-те най-богати хора в света.
Милиардерът е имал двойно гражданство - германско и австрийско. Роден е в Германия, но живеел със съпругата си в Австрия. Натрупал богатството си от инвестиции в стоманодобивната, дървопреработвателната и химическата промишленост. Твърди се, че четирите деца на Флик са си поделили наследство, възлизащо на 6 милиарда евро. /БЛИЦ