Тригодишният Адолф Хитлер Кемпбъл и по-малките му сестри от Ню Джърси са взети под опеката на държавата.
Адашът на лидера на Третия Райх и момиченцата с имена Джослин Ариан Нейшън /”арийска нация” на английски/ и Хонцлер Хинлер Жанин /в чест на Хайнрих Химлер/ са били взети от дома им в петък, съобщиха от полицията.
Семейство Кемпбъл привлече вниманието на пресата през декември, когато супермаркетът ShopRite отказа да изпълни поръчката им за украса на тортата с надпис “Честит рожден ден, Адолф Хитлер!”. Социалните работници не обясняват причината, поради която децата са били изведени от дома им, предаде АП. Представител на съответната институция каза, че обикновено децата не ги отвеждат в приют само заради странните им имена. От полицията подчертаха, че няма повод съпрузите Кемпбъл да бъдат заподозрени в лошо отношение към децата си. Делото ще се гледа в съда, посочва Newsru.

Бащата на децата Хит Кемпбъл не коментира ситуацията. През декември той уверяваше: “Тези момчета от ShopRite живеят в друга епоха. Те ми казват, че Хитлер е убил много хора. А аз им казвам, че онзи Хитлер е умрял. А това е просто малко момченце”. Съобщаваше се, че дневната в къщата на семейството е украсена с пречупен кръст и кортици със символа на СС. Хит Кемпбъл, чиито предци по думите му са живели в Германия, носи ботуши на войниците от Вермахта. Съобщаваше се също така, че американските институции са безсилни в подобни случаи, тъй като свобода на словото и на мненията, утвърдена в първата поправка на конституцията на САЩ от 1791 г., по традиция се спазва много стриктно. /БЛИЦ