Нещо прелюбопитно се случи в централа на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) в Хага. Русия и Сирия „представиха“ няколко невредими човека от сирийския град Дума. Целта на това бе да подкрепят твърденията, че там не е имало химическо нападение на 7 април. Това предадоха световните агенции.ZDF: "Химическата атака" в Сирия е била фалшива! (ВИДЕО) 

В „поканата за проявата“ беше обявено, че в нея ще участват „свидетели от Сирия, използвани в режисирани видеозаписи на „химическото нападение“ в Дума“. 
Момченце, участвало в снимките на видеото за "химическата атака в Дума", разказа какво са му платили 

Великобритания и Франция обаче определиха този ход като номер и „неприличен маскарад“. От Острова казаха още, че тази пресконференция е просто ефектен номер и съобщи, че тя и другите западни съюзници, включително Франция и САЩ, няма да присъстват на нея.

„ОЗХО не е театър“, заяви британският посланик в организацията Питър Уилсън. Според него всякакви свидетели би трябвало да бъдат разпитани от следователи на ОЗХО.Френският посланик в ОЗХО Филип Лалио нарече показването на сирийците в Хага „неприличен маскарад“: „Този неприличен маскарад не е нещо изненадващо от страна на сирийското правителство, което избива и обгазява собствения си народ през последните седем години“.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!