Отрязани глави на трима предполагаеми членове на мексикански наркокарел бяха намерени на улица в популярния сред туристите мексикански курорт Канкун. До тях е бил намерен и чаршаф, на който са били изиписани смъртни заплахи, съобщава в. "Дейли Мейл". 

22-годишна жена е намерила човешките останки в изоставен район на града, докато е отивала към автобусна спирка на път за работа.

Жената е открила трите човешки глави и послание, написано на чаршаф, и веднага се е обадила в полицията. 

Предупреждението гласи: "Антонио Вилалобос, Хулио Морено, Несгуер Инасио Винченцио Мендез, продължавайте да продавате щата на (CJNG-Картелът на новото поколение на Халиско) тези ку*и синове, вие ще умрете". 

Заплахите са адресирани до Хулио Цезар Орендайн, главният заместник-прокурор за северните райни, както и до Антонио Вилалобос Карило, държавен съветник по правосъдието, и заместник-секретаря по публична сигурност Несгуер Инасио Виченцио Мендез. 

В заплашителното послание са споменати още трима души. 

Не е ясно кой е написал заплахата. Съдебните медици са взели главите, за да се опитат да идентифицират жертвите.

Метсни медии съобщават, че в района действат няколко картела Картелът на новото поколение на Халиско, картелът Голфо и картелът Лос Ройос. В града действа и бандата на Доня Лети, която е клон на страховития карел Синалоя, до скоро предвиждан от Хоакин "Ел Чапо" Гусман. 
 

Превод и редакция: БЛИЦ