Американец избегна смъртта на косъм, успявайки да преодолее като по чудо блокада с джипове, организирана на границата с Мексико от мексикански наркокартел. 

Кадрите показват как шофьорът пристига на кръстовище в града Нуево Ларедо в мексиканския граничен щат Тамаулипас, но там пътя е заварден от черните джипове на наркобандитите.  

Мъже в качулки, за които се смята, че са членове на Картел Дел Норесте, се приближават до колата и почват да чукат по прозорците, принуждавайки шофьора бързо да даде на заден ход. На записа се чува как шофьорът и спътника му говорят на английски, опитвайки се да измислят план, с който да се измъкнат от много опасната ситуация. 

След като дават назад, един от джиповете започва да ги преследва, а после друг минава пред тях, за да им препречи пътя. 

Междувременно членовете на картела, които са пеша, се опитват да настигнат колата на американските граждани. 

Шофьорът обаче майсторски маневрира около джиповете на наркомафията, качвайки се на тротоара, и успява да избяга на главорезите. 

Нуево Ларедо в последно време се прочу със своите престрелки и отвличания, резултат от конкуренцията между наркокартелите за контрола върху контрабандата на наркотици през границата. 

Градът на брега на Рио Гранде е много доходоносен коридор за дрога в САЩ поради големия брой тирове, които преминават през района. 

Той е и базата на страшния картел Лос Зетас, който се смята за един от най-опасните в Мексико. 

Видеото е записано на 3 януари. Смята се, че главорезите на кадрите са от клон на Лос Зетас. 

Превод и редакция: БЛИЦ