Завладялата през последните години всяко кътче на Апенините тенденция на Happy Hour вече не е на мода. Италия реши да сложи край на обилното наяждане с мезета и ядки покрай аперитивите в късния следобед и да се върне към традициите на аперитива alla italiana.
Завладялата през последните години всяко кътче на Апенините тенденция на Happy Hour вече не е на мода. Италия реши да сложи край на обилното наяждане с мезета и ядки покрай аперитивите в късния следобед и да се върне към традициите на аперитива alla italiana.
Измисленият преди два века в Торино от Антонио Бенедето Карпано обичай за аперитив по италиански се реваншира все повече сред италианските барове и заведения, съобщи вестник „Стампа“.
Първи се върнаха към италианския аперитив заведенията на Милано, които през последните години лансираха най-много модата на happy hour. Многобройни барове вече предлагат на клиентите си италианския аперитив с маслинка, приготвен по всички правила, който стана известен навремето и от филма на Фелини La dolce vita.
Типичното за аперитива по италиански е изпипването на всички детайли около него, свързани както с чашите и поднасянето му, така и с обстановката наоколо и с персонала, който го приготвя. Аперитивът по италиански служи само като прелюдия към вечерята по-късно, а не за наяждане. /Pronto Sofia