Министерството на отбраната на САЩ опроверга по-ранните съобщения за прелитането на няколко пъти на руски бойни самолети над американския разрушител в близост до Сирия. По-рано турските медии съобщиха, че американският разрушител USS Donald Cook, който се намира в Средиземно море и е оборудван с 60 ракети Tomahawk, се е приближил на 100 километра от сирийското пристанище Тартус, където е разположена и руска база.
Също така се съобщаваше, че самолети от ВКС на Русия са прелетели няколко пъти на ниска височина над военния кораб.

От своя страна, американските медии информираха, че Министерството на отбраната на САЩ е опровергало тези съобщения. От Пентагона не уточниха, накъде в такъв случай се движи разрушителят, който ден преди това отплава от пристанище в Кипър.

В същото време, постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя заяви, че Вашингтон го очакват сериозни последствия в случай на използване на сила срещу Сирия.

"Ние вече предадохме на американската страна, че използването на силови действия под фалшив претекст срещу Сирия, където по искане на законното правителство на тази страна се намират руски войници, може да доведе до много тежки последици",  - каза постоянен представител на Русия на заседанието на Съвета за сигурност на ООН относно ситуацията в Сирия.

Превод и редакция: БЛИЦ