Вашингтон има тайно разузнавателно звено за НЛО от години и това, което е открито досега, ще бъде обявено скоро.

Според неотдавнашен материал в New York Times, Пентагонът анализира различни срещи между американски военни пилоти и неидентифицирани летящи обекти през последните 10 години.
 


Въпреки че наскоро Министерството на отбраната на САЩ обяви, че секретната програма е била разпусната, доклад, представен на Конгреса миналия месец, разкри, че определена сума пари е била изразходвана за програма, наречена „Неидентифициран въздушен феномен“.

Сега се очаква тайната работна група да публикува нова информация, която би могла да включва космически кораби, направени от материали, които не са от тази планета, съобщава "The New York Times".През последните няколко години правителството на САЩ публикува кадри от срещи с „неидентифицирани въздушни явления“, а през април Пентагонът пусна записи от 2004 и 2015 г., показващи обекти във формата на плоча.

Видеоклиповете, известни като "FLIR1", "Gimbal" и "GoFast", първоначално бяха публикувани от New York Times, а през декември 2017 г. Fox съобщи, че Пентагонът е създал секретна програма за изследване на НЛО по искане на бившия сенатор Хари Рийд от Невада.

Въпреки че Пентагонът твърди, че тайната програма е прекратена през 2012 г., изглежда, че тя  само е била преместена и преименувана.

Превод: БЛИЦ