Мистериозен бял обект, наподобяващ балон, в небето над Северна Япония възпламени социалните мрежи и хвърли в смут хиляди хора.

Телевизионните кадри, заснети в североизточния град Сендай, показват нещо приличащо на балон над кръст, върху който сякаш се въртят перки. Представители на метеорологичната служба казаха, че обектът се е появил към зазоряване и е останал неподвижно в небето часове, докато не са го скрили облаци.

За няколко часа темата е на трето място в японския Туитър, като сред предположенията са, че това може да е НЛО или балон, каквито използва Северна Корея, за да хвърля листовки. Според един от потребителите обектът може да разпръсква новия коронавирус.

Полицията още не е коментирала. Представител на местните власти каза, че е започнало разследване, но нито размерът на обекта, нито произходът му, нито функцията му са определени. Опити да бъде захванат не са направени.

„Нямаме никаква представа какво е това“ – каза говорител на метеорологичната служба, който допусна, че може да е някакво метеорологично оборудване, но не и местно.