От няколко дни с интерес, който бих сравнил с този на психиатъра към пациентите му, гледам CNN. Водещи и гости там съвсем сериозно говорят, че зад размириците, последвали убийството на Джордж Флойд, стоят....руснаците, пише Петър Волгин за Pogled.info

Сигурно в скоро време ще показват и снимки, на които се вижда как лично Путин и/или Шойгу насочват групи чернокожи към разграбването на поредния магазин.

Но ако оставим параноята на CNN и подобните, не можем да не се запитаме какви са тези хора, които предпочитат абсурдно-конспиративните теории пред стремежа да разберат какво наистина се случва в държавата им.

Убийството на Джордж Флойд е песимистичното доказателство, че расизмът в САЩ изобщо не е белег на миналото. Да, осем години там имаше чернокож президент. Интересното е, че именно по време на неговото управление много се увеличиха случаите на убийства на чернокожи от полицаи.

Така че, да, на върха, сред елита, расизмът е осъждан на 100 %. Обаче надолу положението е съвсем различно. Проблемът продължава да съществува. И размирици и обири има, защото расизмът съществува. А не защото Путин и/или Шойгу са литнали до Минесота, за да си поиграят на Нероновци.