Австралийката Пати Бънтайн преди няколко дни тръгнала да издирва тригодишното си куче, смес от териер и малтезер, което неочаквано не се появило за закуска.
Жената била шокирана, когато в двора на къщата си в град Катрин вместо любимеца си видяла питон с надут корем. “Разтревожих се, когато Бинди не се появи както обикновено за закуска в седем часа. Отидох зад къщата и там видях змията. Тя не можеше да се помръдне, а главата й беше вдигната в положение за нападение. Коремът й беше надут, като че в него има голям кокосов орех. Веднага разбрах, че Бинди е вътре”, разказа Пати. Тя извикала ловец на змии, който бързо потвърдил най-лошите й опасения.
Дейвид Рийд хванал змията и я премерил. Тя тежала 16 кг – с около 6 кг повече от обичайното. Толкова тежало кучето Бинди. “Често ме викат заради змии, ухапали кучета. Виждал съм дори питон, който е изял малко кученце, но такова нещо още не бях виждал”, разказа ловецът. “Преди “закуската” си питонът е тежал около 10 кг. Тоест той е изял 60 % от теглото си наведнъж. Представете си човек, който тежи 100 килограма, да изяде 60 кг месо”, коментира Рийд.
След като храносмели обилната си закуска, змията ще бъде откарана от специалисти сред природата, възможно най-далеч от къщите и домашните любимци, пише “Ютарни лист”. /БЛИЦ