Пияни американски моряци от самолетоносача Джералд Форд са пребили 15-годишни момичета в Ханя на остров Крит, където се намира американската военноморска база Суда, съобщи гръцкото издание "Прото тема".

„Две непълнолетни момичета подадоха жалби, че са били нападнати във Венецианското пристанище на Ханя от двама пияни американски моряци, които според тях ги удряли с юмруци и шамари.

15-годишните, които успяли да избягат, идентифицирали двамата американци и в момента тече разследване за установяване на местонахождението им“, се казва в материала.

Освен това общо са възникнали най-малко три инцидента с пияни моряци от самолетоносача "Джералд Форд", два от които са възникнали между самите военнослужещи.

При един от тях пияни американци се сбили помежду си в тоалетната на общинската градина в града, но не се наложило намесата на полицията. По-сериозен инцидент е нападението над ученички, отбелязва изданието.

Съединените щати изпратиха командния кораб Mount Whitney и ударни групи от самолетоносачи в източната част на Средиземно море след ескалацията на конфликта в Близкия изток.

Самолетоносачът USS Gerald Ford е дълъг 337 метра, оборудван е с два ядрени реактора и може да носи повече от 75 самолета от различни типове. Екипажът на кораба се състои от шест хиляди моряци.


 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук