В центъра на пореден скандал се оказаха принц Хари и американската му съпруга Меган Хари. Оказа се, че 38-годишният принц побеснял и отхвърлил предложение за вечерята с крал Чарлз III и принц Уилям в Балморал, след като на Меган беше забранено да се присъедини към семейството в деня, когато кралица Елизабет II почина.

38-годишният Хари настоя съпругата му да бъде там на 8 септември, но крал Чарлз III се обади и каза, че „не е подходящо“.

БЛИЦ припомня, че Хари изпусна полет на RAF до Шотландия, на борда на който бяха брат му принц Уилям и чичовците му принцовете Андрю и Едуард.

„Казаха му сам да организира пътуването си и в крайна сметка той кацна в Абърдийн без Меган в 18:35 часа - минути след като смъртта на кралицата беше обявена на света.

Когато беше откаран в Балморал 90 минути по-късно, той отказа вечеря в Биркхол, дома на Чарлз в имението, с новия крал, кралицата Камила и принц Уилям“, казват близки до кралското семейство.

Покъртителни СНИМКИ на Хари, пътувайки към двореца Балморал

Източници от Бъкингамския дворец издават, че нацупеният принц вместо това е скърбял с Едуард и Софи Уесекс и Андрю, на седем мили в замъка Балморал, съобщава The Sun.

„Хари беше толкова зает да закара Меган до Балморал и да я срещне със семейството си, че изпусна полета и така не успя да си каже последно „Сбогом“ с кралицата.

Чарлз отправи открита покана към Хари да вечеря с него и Уилям, но Хари беше толкова бесен, че отказа да яде с баща си и брат си.

Крал Чарлз III натирил Меган от замъка Балморал, Принц Хари пред колапс СНИМКИ

Това бе едно масивно пренебрежение. Той излезе от Балморал при първа възможност, за да хване първия пътнически полет обратно до Лондон“, казва източник от Бъкингамския дворец.

БЛИЦ припомня, че в 8 сутринта на следващия ден Хари беше видян да се качва на самолет на British Airways, който излетя за Хийтроу в 9.45 часа сутринта.

След това той се събра отново с Меган във Frogmore Cottage в Уиндзор.

Въпреки пренебрежителното отношение към вечерята, Уилям помоли Хари и Меган да се разходят с него и Кейт, за да видят цветята в замъка Уиндзор на 10 септември.

Междувременно пък крал Чарлз III позволи на сина си да носи униформа за бдението със седемте други внуци на кралицата по време на траурните процесии в Уестминстър Хол.

Превод и редакция: БЛИЦ