Британският принц Хари е решил да се помири със семейството си, като за целта търси медиатор, който да посредничи между него и роднините му, предава Daily mail, като се позовава на книга на журналиста Кейти Никълс.

Според нея Хари се е срещнал с баща си, крал Чарлз III, през пролетта на тази година и искал двамата най-после да си оправят отношенията.

Според Никълс обаче това никак няма да е лесна задача, тъй като Хари и съпругата му Меган Маркъл са успели да си развалят отношенията с всички в монархията. Ситуацията била толкова напрегната, че принц Уилям и Кейт Мидълтън буквално си отдъхнали, когато проблемната двойка обявила, че заминава за САЩ.

По време на срещата с баща си Хари предложил да се намери посредник, който да помогне на затоплянето на отношенията, но кралицата консорт Камила определила идеята като „нелепа“.

В книгата на Никол също се твърди, че съпругата на крал Чарлз III била „наранена“ от решението на Хари и Меган да се оттеглят като старши членове на кралското семейство и да се преместят в САЩ.