Полицията в Кения застреля момченце, което си играело на балкона. Униформените решили, че 13-годишното дете нарушава въведения в страната комендантски час.

Според местните медии момченцето било на балкона си около 20 минути, преди сътрудниците на полицията да стрелят в корема му. Раненото дете било закарано в болницата, но независимо от усилията на лекарите починало от нараняванията и загубата на кръв. 

Главният прокурор на Кения е наредил да се проведе разследване. Според него полицаите са стреляли в детето случайно, защото искали да го предупредят да се прибира. 

Според последната официална информация от здравните власти в страната, в Кения има 81 заразени с коронавирус. Правителството реши още след първите случаи да въведе полицайски час. 

Местните жители не могат да напускат домовете си от 19 до 6 часа. Медиите нееднократно са обвинявали полицията в прекалено жестоки действия спрямо нарушителите на комендантския час. 

В социалните мрежи се разпространяват видеа, на които се вижда как използват бухалки, ритници и насъскват кучета срещу тях.

В момента се води разследване на смъртта на кенийски шофьор на такси, който бил на улицата в забраненото за това време. Според неговите близки, мъжът трябвало да закара с мотора си до болницата своята бременна жена и не успял да се прибере навреме преди 19 часа. 

След като го спрели, полицаите го пребили до смърт. 

Превод БЛИЦ