Собствениците на стара къща казват, че не могат да се отърват от нея, защото хората вярват, че тя е обитаван от призраци, съобщават световните издания.

Къщата с четири спални в Йънгсвил, щата Луизиана, е от 30-те години на миналия век и през това време е придобила доста зловеща репутация. Агентката по недвижими имоти Силвия Маклейн, съсобственик на McLain Investments, казва, че е публикувала снимки на къщата във Facebook, за да може някой да се сдобие с дом напълно безплатно.

Поради факта, обаче, че хора, живели в сградата, многократно са се оплаквали от „странни инциденти“ в къщата, никой не иска да я вземе дори безплатно.Силвия признава, че е чула „всички истории“ за това, че призракът на възрастна жена живее в къщата и казва, че един бивш наемател дори се обадил на ловци на духове, за да се опита да почисти къщата от привиденията.

Но тя добавя, че собствениците биха искали да „запазят историята на къщата“, затова я предлагат безплатно на всеки, който иска „да я премести на друго място за реставрация“. Самите те искат да построят нова къща в местността.

Дона Валот Деклаут, която някога е живял в къщата, твърди, че сградата наистина е населена с призраци и духът на прабаба й Адел често се появява в кухнята. Дона каза, че семейството й е собственик на земята от 1860 година.

Тя обяснява: „Ние вярваме, че призракът е Адел, но тя изобщо не е зла. Тя доживя до почти 90 и обичаше да стои в кухнята. Тя беше известна с това и когато живеехме тук, често я чувахме да блъска съдове, сякаш готви нещо в печката. Можеше да се чуе как някой повдига капака на тигана, но в кухнята нямаше никой".

Силвия, която ходи на училище заедно с Дона, казва: „Не знам дали има призраци в къщата, но знам за слуховете около къщата. Знам, че хората говорят много за това, че в къщата има привидения. Дона и брат й винаги разказват историята, че прабаба им бъркала нещо в тенджера, когато играели карти в хола. Тоест, има и доста приятни истории относно това, че призраците обитават къщата”.

Превод и редакция: БЛИЦ