Украинският президент Петро Порошенко е подал първата за 2019 г. декларация за доходите си и в нея е посочил сумата от 574 милиона гривни (около 20 милиона долара). Това се казва в украинския Единен държавен регистър на декларациите.

Според текста на документа към 1 януари 2019 г. украинският държавен глава е получил дивиденти от инвестиционната банка "Ротшилд" в размер на 548,7 милиона гривни (19 милиона долара) и от фонда "Прайм асетс кепитъл" в размер на 26,2 милиона гривни (936 000 долара).

Украинските медии пресметнаха, че доходите на Порошенко през миналата година се увеличили 12 пъти в сравнение с 2017 г. и са стигнали 7 милиона долара.
Освен това в края на декември миналата година той е декларирал още около 20 милиона долара дивиденти от инвестиционната банка "Ротшилд".

В ежегодния рейтинг "Топ 100 на най-богатите украинци", публикуван от изданието "Новое время", за 2018 г. Порошенко заема шесто място в класацията, като състоянието му  се оценява на 1,1 милиарда долара, а ключовият актив се явява корпорацията "Рошен".

Когато стана президент през май 2014 г., Порошенко обеща да се откаже от бизнес активите си, с изключение на телевизията "Пети канал", но така и не изпълни обещанието си.

През февруари 2018 г., в отговор на упреци на журналисти, той заяви, че доходите му за времето, в което е държавен глава, са намалели и че и неговият живот не е лесен.