Почти половината от британците считат, че принц Хари и неговата съпруга Меган Маркъл са постъпили неподходящо, давайки скандално интервю на американската телевизионна водеща Опра Уинфри, съобщава сайтът на социологическата агенция, която го проведе – YouGov, цитирана от bg-voice.

Двамата разкриха смущаващи неща от отношенията в кралското семейство, имаше намек за расизъм и хладно отношение към Меган. Принц Хари пък каза, че се чувствал като заточеник на системата, преди да срещне съпругата си.


От общо 2 100 респонденти, 47 на сто са изразили мнение, че подобно интервю е неуместно. Противоположно мнение са изказали едва 12 процента от анкетираните.


Двадесет и девет процента от участниците в допитването заявили, че изпитват симпатии към Меган и Хари, след като се запознали с интервюто. Петдесет и шест на сто изказали противоположното мнение.

Тридесет и девет процента от интервюираните изразили солидарност с кралската семейство след раздялата му с младата съпружеска двойка. Четиридесет и пет процента от респондентите не симпатизирали на монархическото семейство във връзка с развилата се ситуация.