Австралия преживява трудни дни. Из цялата страна бушуват горски пожари. Появиха се и първите съобщения за жертви и стотици хора, останали без дом. Но и в тези тежки времена има място за малко добрина.
 

Жител на малкото градче Урунга в източната част на страната сподели в социалната мрежа история, която нарече „сърцераздирателна новина в сърцераздирателната хроника”. Пол Секфи прекарал уикенда извън дома си, който бил в гората. Когато се прибрал вкъщи, с ужас установил, че наоколо е горял пожар.Огънят бил разрушил всички постройки в имота му и изгорил земята, но главната сграда била невредима. А когато влязъл в нея, в кухнята открил много мила бележка от пожарната служба. 


 
„За нас беше чест да спасим дома ви. Извинявайте, че не успяхме да спасим останалите постройки.
P.S. Използвахме малко от вашето мляко”.
Пол качил умилителната бележка в социалната мрежа, отбелязвайки, че това е най-хубавата бележка, която е откривал в кухнята си, откакто се е оженил.

Постът му буквално взриви мрежата и бе споделена от над повече от 4700 души. Сред тях се оказал и авторът й – Кейл Харди-Портър. Пожарникарят се извинил за ужасния си почерк и разказал подробно за борбата с огнената стихия, пише „Мирър”.
 


„Много се радвам да узная, че бележката ви е дочакала непокътната (след като пожарът отстъпи, бяхме длъжни да си тръгнем”. Екипът ни от четири човека направи всичко възможно, но за съжаление, двата ви навеса не издържаха нито секунда.Известно време домът ви беше нашето скривалище. Тогава намерихме и хладилника с млякото. Още веднъж, много се радваме, че сторихме малко добро в тези ужасни условия. Желаем ви всичко най-добро в бъдеще”.

Всички интернет потребители са категорични, че пожарникарите са истински герои.„Ако току-що бяхте спасили дома ми, целият ми хладилник е на ваше разположение”, пише фейсбук потребител.