Духовният лидер на известната подмосковна секта „Каула Дхарма“ Сергей Кириенко, обвинен в сексуални престъпления, е екстрадиран от България в Русия. „Служителите на руското Бюро на Интерпол заедно с Федералната служба за изпълнение на наказанията екстрадираха от България в Русия лидера на движението „Каула Дхарма“. Той е обвинен в извършване на престъпления по статии „Изтезания“, „Насилствени действия със сексуален характер““, каза говорителят на руското вътрешно министерство Ирина Волк, съобщава НТВ.
Митрадевананда Парамахамса (именно така се е наричал Сергей Кириенко) е трябвало да бъде доставен в Русия още през септември. Но екстрадирането бе отложено заради проблеми със здравето на обвиняемия.

„Каула Дхарма“ стана известна, след като в Москва изчезна шестгодишно момче. Оказа се, че майка му се е присъединила към порносекта, в която задължително условие за членство било участие в оргии, и пълно доверие на „брахмана“.  Малко след това жената престанала да поддържа контакти с роднините и изчезнала безследно със сина си. По-късно момчето било намерено на територията на Беларус, а майка му в известна агенция за ескорти в Латинска Америка.  

 Превод и редакция: БЛИЦ