Сръбският премиер Александър Вучич обяви, че ще направи официална визита в Русия в понеделник, съобщи ABC. Очаква се по време на разговорите с руския президент Владимир Путин Вучи да финализира преговорите за доставката на шест изтребителя МиГ-29.

Визитата ще се състои само седмица преди президентските избори в Сърбия. Вучич е считан за фаворит и ще се опита да спечели вота на първи тур.

Изданието „Journali List” излезе с анализ, че изтребителите могат да представляват и предизборен подарък от Путин за Вучич.

"Jutarnji list" припомня, че през декември Сърбия подписа договор за доставка на шест леки хеликоптера H145M, а в споменатия руско-сръбски договор за военна доставка са включени допълнително още 60 единици бронетанкова техника.


Според вестника, половината от това количество представляват 30 танка Т-72 S, които са по-усъвършенствана модификация и имат по-добра броня, но по-слабо управление на огъня от американския М-84.

Изданието съобщава, че Сърбия вече е обявила закупуването на ракети "въздух-земя", които могат да бъдат използвани от изтребителите "МиГ-29 SM".

Източник: Факти бг