Шефът на руската частна военна компания "Вагнер“ днес заяви, че боевете за поемане на контрола над украинския град Бахмут "практически са унищожили" украинската армия, но също така са "нанесли сериозни щети" на неговите сили, предаде Ройтерс.

"Сраженията за Бахмут днес вече на практика унищожиха украинската армия, но за съжаление също така нанесоха сериозни щети на частната военна компания "Вагнер", заяви шефът на "Вагнер“ Евгений Пригожин, без да уточнява какви.

Британското министерство на отбраната дава друг поглед върху сраженията за Бахмут – че украинските войски са изтласкали руските наемници, стремящи се да поставят под контрол важен път за доставки за армията на Киев, съобщи ДПА. 

Британските военни експерти отбелязват, че преди това наемниците от "Вагнер" са се намирали "на няколкостотин метра" от пътя.

Министерството на отбраната в Лондон отбелязва също, че е имало недостиг на жива сила в редовете на “Вагнер”, след като от наемническата армия били освободени 5000 от  затворниците, наети да се сражават, пише БТА. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук