Принц Хари се оплака, че не е получил подкрепата, от която се е нуждаел, когато се е завърнал у дома от военната мисия в Афганистан, предават световните агенции.

Синът на британският крал сподели това пред други ветерани в нова поредица на Netflix, посветена на Invictus Games - игрите за пострадали военни ветерани, чийто патрон е Хари.

Говорейки за посттравматичното стресово разстройство, Хари каза, че завръщането му от Афганистан през 2012 г. е предизвикало емоции, които е потиснал след смъртта на майка си, принцеса Даяна. Той бе на 12 години, когато принцесата загина в автомобилна катастрофа в Париж.

„Най-голямата борба за мен бяха хората. Никой около мен не можеше наистина да помогне. Нямах нужната подкрепа, нито някой, който да ми даде съвет, за да разбера какво наистина се случва с мен", споделя Хари.

1500 лева Бонус за Онлайн Казино Игри!

„Вероятно и вие като мен за съжаление, първият път, когато наистина обмисляте терапия, е когато се усетите, че лежите на пода в позата на плода в майчината утроба. И само си пожелавате да се бяхте справили с някои от тези неща по-рано. Ето това е, което наистина искам да променя", допълва принцът.

Херцогът на Съсекс е ветеран от армията, който е участвал в две мисии в Афганистан. Поради мерки за сигурност това бе обявено едва след завръщането му от бойното поле.

Наскоро той сподели в биографичната си книга, че е убил 25 талибани, докато е бил втори пилот на хеликоптер Apache.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук