Още един руски генерал е ликвидиран в Украйна - Владимир Завадски, бивш заместник-командващ 14-ти армейски корпус на Въоръжените сили на Украйна. Информацията за смъртта на генерал-майора е отразена от няколко западни медии.

Пояснява се, че Завадски е попаднал на мина около 14:30 часа на 28 ноември. Към настоящия момент не се уточнява къде точно се е случило това.

Смъртта на Завадски е била потвърдена на страницата му във "ВКонтакте“ от Руската междурегионална обществена организация на възпитаниците на Московското висше военно командно училище. Завадски беше възпитаник на това военно училище.

Командирът на Таманската дивизия генерал-майор Владимир Завадски е бил ранен и евакуиран от Изюм по време на успешната офанзива на украинските войски в района на Харков през 2022 година.

Той има съпруга и двама сина, по-големият от които учи в Тверското суворовско военно училище. В миналото руските власти са използва портрета на младия Завадски, за да рекламират военна служба по договор.

По-рано Главното разузнавателно управление (ГРУ) на Украйна потвърди информацията за ликвидирането в Краснодар на командира на подводницата "Краснодар“ Станислав Ржицки, който е участвал в ракетни атаки срещу Украйна.

Освен това през юли 2023 година руският генерал-лейтенант Олег Цоков бе ликвидиран в района на Бердянск.

Също през юни 2022 година дирекция "Стратегически комуникации“ на Управлението на главнокомандващия на ВСУ потвърди смъртта на руския генерал-майор Роман Кутузов в битката край Попасна.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук