Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, че през следващата седмица ще си постави трета доза от китайската ваксина и призова всички граждани, които са си поставили две дози ваксина, да приемат и трета, съобщи Танюг, цитирана от БТА.
 


След посещение в Агенцията за сигурност и информация /БИА/ Вучич каза, че премиерът Ана Бърнабич днес ще си постави трета доза ваксина. 

Отговаряйки на въпроси на журналисти за третата доза, Вучич каза, че през ноември в Сърбия ще пристигне ваксината на "Модерна". Той изтъкна, че в скоро време Сърбия ще има 1,5 милиона дози ваксини, произведени в института "Торлак".

Вучич каза, че фабриката за ваксини на китайската Синофарм напредва. "Работим върху разширяване на капацитетите за производство на ваксини", каза Вучич.

Сръбският президент очаква, че китайската ваксина от това лято ще започне да се произвежда в страната му.

Вучич припомни, че Сърбия е доставила най-новите лекарства против коронавирус и се надява, че страната му първа в Европа ще има американското лекарство MSD, а цената на една таблетка струва 400 долара.

Вучич отново призова гражданите да приемат трета доза ваксина и констатира, че 50 процента работещите в БИА са получили китайска ваксина, а 50 процента руска ваксина.

"В полицията и армията това съотношение е различно", посочи сръбският президент.