Американските военни обнародваха видезапис, на който се вижда удар по лоялните на правителстството на Сирия сили, нанесен в провинция Дейр ез-Зор. За това съобщава Telegram-канал Directorate 4.

На кадрите се вижда унищожението на танка Т-72, а също и удар по артилерийско оръдие и намиращата се до него разстановка.

Американците обясняват своите действия като самозащита от атаките на отряди на "Демократическите сили на Сирия", но не е известно дали са представлявали някаква заплаха унищожените обекти.

Отбелязва се, че сред жертвите на удара може да има и руски наемници.

За унищожаването на Т-72 от американски безпилотни самолети на 13 февруари съобщи журналист от Fox News. 

По негови данни това е станало на 10-ти февруари, след като лоялните към правителството на Сирия сили открили огън по военната международна коалиция, начело със САЩ и сирийските им съюзници практически на същото място, на което и на 7 февруари.

Нито един американец не е пострадал, но тримата, намиращи се в танка, са загинали.

Според изнесената информация танкът принадлежал към същите сили, които миналата седмица атакували щаба на ДСС.

Международната коалиция, начело със САЩ нанесе удар на 7 февруари по сирийските проправителствени сили. Тогава се съобщаваше, че опълчението по същото време е провеждало операция по спяща клетка на Ислямска държава в района на бившия нефтопреработвателен завод Ел Исба. Информацията за случилото се е портиворечива. Според различни данни, в резултат на тази атака загинаха или са пострадали десет души. Отбелязва се отново, че сред тях може да е имало руски наемници. Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!