Ако Украйна не плати за февруарските доставки на газ до 7 март, това може да доведе до спиране на доставките и на транзита за Европа, заяви руският премиер Владимир Путин, предаде РИА “Новости”.
Русия е крайно обезпокоена от ситуацията около украинската компания Нафтогаз и се опасява от негативни последици за транзита на газ, заяви още Путин. Във връзка с информацията за действията на украинските силови структури спрямо компанията Нафтогаз и длъжностни лица, включително намеренията да бъде арестуван газ на територията на Украйна, ние не можем да не изразим нашето крайно безпокойство от възможните последици от тези действия, каза Путин на заседание на руското правителство.
"Газпром" е получил от украинската компания "Нафтогаз" 310 милиона долара за доставения през февруари природен газ, предаде Интерфакс. Управлението за информация на "Газпром" съобщи за Агенцията за газова информация, че остава Украйна да плати още 50 милиона долара. От украинската газова компания обаче заявиха, че са изплатили напълно задълженията си според договореното. /БЛИЦ