Руският президент Владимир Путин заяви в четвъртък (9 февруари), че много европейски медии са загубили връзка със своите минали ценности и са се превърнали в оръжие за манипулиране на общественото мнение, предаде "Взгляд".
Мнението си Путин изрази в поздравление към екипа на редакцията и читателите по случай 150-годишнината от излизането на първия брой на в. "Ла Стампа" (La Stampa) – едно от най-старите периодични издания в Италия и цяла Европа.

Руският президент отбеляза, че за Европа винаги са били важни ценности като свободата на словото, обективността и безпристрастността, но "през последните години най-авторитетните медии се превърнаха в оръжие за манипулация на общественото мнение, където информационните войни станаха всекидневна реалност", се отбелязва на сайта на Кремъл.

Според Путин пристрастните медии в момента представят една изкривена в нечии интереси картина на случващото се и с помощта на неверни информации рушат съдбата не само на отделни лица, но и пренаписват политическия пейзаж в цели държави.

Източник: Руски дневник