Новата руска междуконтинентална балистична ракета "Сармат" е приключила окончателно своите изпитания, където тя се е представила успешно. Военните източници разкриват, че най-важната част от тестовете е била свързана с ракетните двигатели. 

Освен, че е съобщил за завършените изпитания, Путин е обобщил и напредъкът в ракетните войски на страната. "Новата крилата ракета "Авангард", както и хиперзвуковите ни бойни системи с междуконтинентален обхват сериозно ще увеличат мощта на стратегическите ни войски", обяви президентът на Руската Федерация Владимир Путин, цитиран от осведомителните агенции. 

Първата руска подводницата с атомни дронове "Посейдон" излиза в океана

Той е допълнил, че ракетите "Кинжал" и лазерният противосамолетен комплекс "Пересвет" вече са постъпили на бойно дежурство. "Ракета "Сармат" може да разбие на парчета всяка противоракетна система", споделя шефът на Роскосмос Рогозин. Именно противоракетната система на САЩ е смятана за най-голямата заплаха от ръководството на Русия, тъй като би позволило на Америка да извърши безнаказан ядрен удар срещу страната, сваляйки в орбита ответните руски ракети.

"Съвременните модерни, високоточни и мощни оръжия ще определят бъдещия облик на руските въоръжени сили", допълва Путин. "Нуждаем се от истинско сливане на военните традиции на руската армия и най-напредналите съвременни знания и технологии, способността им ефективно да ги прилагаме. точно, безупречно изпълнение на задачите", завършва руският президент.