„Разбира се, борбата с тероризма, включително и на територията на Сирия, ще бъде продължена, ако това се наложи, ще работим там конкретно“, заяви руският президент на среща с Федералното събрание.
Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че Руската Федерация ще продължи борбата с тероризма, включително и в Сирия, ако това бъде необходимо.  

„Широката употреба на ВС на Русия в Сирия вече не е необходима, макар да имаме два пункта на базиране, и ние, разбира се, ще продължим борбата с тероризма, включително и на територията на Сирия, ще продължим, ако е необходимо, ще работим конкретно“, каза Путин.

На 11 декември Путин издаде заповед за извеждане на частите на руската групировка от територията на Сирия. Президентът заяви още, че за почти две години ВС на Русия заедно със сирийската армия са разгромили най-боеспособната групировка на терористите. 

Путин заяви също, че ако терористите отново надигнат глава, то „ние ще им нанесем такива удари, каквито те още не са виждали“. Това той каза по време на посещението си в руската военна база в Латакия.  

Превод и редакция: БЛИЦ