Археолози откриха мистериозно послание от Джеймс Бонд по време на реставрационните работи в замък в Джърси.

Работници на Jersey Heritage, извършващи реставрационни дейности на втория етаж на офицерските квартири в замъка Елизабет, са се натъкнали на камина, в която са намерили съобщение, скрито в бутилка.

Експертите се надяват, че жителите на Острова ще им помогнат да разкрият самоличността на мистериозния автор на бележката от 1966 г., пише BBC News.

"007 Джеймс Бонд... PS Таен агент. Не казвайте на никого", гласи съобщението, подписано от някой си EA Blampied.

1500 лева Бонус за Онлайн Казино Игри!

Бележката била придружена от страници 15 до 18 от седмичния вестник Reveille с дата 23 февруари 1966 г.

Харви Дулан, служител на отдела за исторически сгради, отбеляза, че документите и бележката са доста необичайна находка. По думите му, авторът очевидно е голям фен на Джеймс Бонд и първата му мисъл е била, че това може да е известният художник от Джърси Едмънд Блампид.

„Въпреки това, той беше на 79 по това време и почина през август същата година, така че решихме, че е малко вероятно да е бутал бутилки в камините в замъка Елизабет“, смята г-н Дулан.

Дулан каза, че бутилката е трябвало да бъде скрита по време на реставрационни работи, извършени от комисията по благоустройството.

„Това беше последната камина, която беше блокирана, всички останали вероятно са разчистени между 1923 и 1946 г., тъй като намерихме пакети от стари цигари и немски боеприпаси. Това е опит за навлизане в живота на обикновените хора, какъвто историята като цяло не е записала“, добави специалистът.

Служителите на Jersey Heritage се надяват, че някой от роднините или дори авторът на бележката е все още жив и може да предяви права върху нея.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук