Бившият правосъден министър на Франция Рашида Дати беше избрана за най-великата съвременна французойка. Тя остави зад гърба си икони като Бриджит Бардо и Катрин Деньов.
Дати роди преди месец, но така и не разкри кой е бащата на детето й.  За бащи на бебето на Дати вече спрягани бившият испански премиер Хосе Мария Аснар, милиардерите Франсоа Пино и Доминик Десен, дори френският президент Никола Саркози и неговият брат Франсоа. Всички те отрекоха тези твърдения.

В класацията 43-годишната самотна майка с имигрантско потекло получи 26% от гласовете, защото според гласувалите тя въплъщава традиционните за френската жена качества като стил, красота, сексапил, но освен това притежава независимост, динамизъм и твърдост в професионалния си живот.   Дати е решена да се бори за кариерата си, след като бе уволнена от правителството. През юни тя ще се явява изборите за Европейски парламент.

Първата дама на Франция Карла Бруни остана едва на осма позиция.  Втора в класацията е 42-годишната актриса Софи Марсо, следвана от телевизионната журналистка Клер Шазал.

В десетката е и 47-годишната Ингрид Бетанкур, която бе в плен на бунтовническа групировка.  Шесто в списъка е най-младата в класацията - 31-годишната Рама Яд, министър на правата,  след нея е 56-годишната бивша кандидатка за президент от социалистическата партия Сеголен Роаял. Изследването е на Reader*s Digest, като по интернет са гласувани 3,755.