В Екатеринбург журналисти откриха девет апартамента, в които се е организирало порно шоу по подобие на "Биг брадър" в течение на 3 години.


В наетите помещения са били монтирани камери, а обитателите им трябвало денонощно да ходят голи и колкото се може по-често да правят секс. 

Случващото се е излъчвало на най-големия сайт за воайорство, а за достъп зрителите са плащали по няколко десетки долара месечно. 

Участниците в проекта са били млади хора, предимно студенти, които трябвало да проявяват ентусиазъм и фантазия, за да набират гледания - от тях зависело заплащането. 

При това за първите снимки гостите на покварените квартири не получавали пари, а просто им позволявали да живеят безплатно в импровизираните порно студия. 

По думите на Андрей, един от "актьорите", чак след месец с него е бил сключен договор от фирмата  Hebert Metals LP.

"Заплащането зависеше от гледанията. Разбрахме бързо, че партита с гости привличат повече зрители. Например, за един лесбийки секс между съквартирантката ми и гости спечелихме 200 долара. Затова започнахме да се запознаваме с хора и да водим гости почти постоянно", разказва той. 

На територията на Русия е имало общо 40 подобни студия, имало е още и в Източна Европа. 

В Екатеринбург към момента повече от половината са прекратили дейността си. Местната полиция е започнала проверка.