Израелската армия публикуваха имената на трима военнослужещи, които са били убити на 7 октомври от терористите от "Хамас" и телата им са били похитени.

Единият от тях е старши сержант Томер Яков Ахимас, 20 г., от Левим, свързочник. (Името му беше в списъка на изчезналите или отвлечените лица.)

Вторият военнослужещ е сержант Кирил Бродски, 19 години, от Рамат Ган.

Третият е сержант Шакед Даган, 19, от Афула, боец от 77-ми батальон, 7-ма бригада.

ЦАХАЛ не дава допълнителна информация.

Отляво надясно: Томер Яков Ахимас, Кирил Бродски, Шакед Даган

Телевизионният канал "Кан-11" съобщава, че главният военен равин е обявил военнослужещите за мъртви „след проучване на наличните данни и въз основа на достоверна информация“.

Намерените доказателства за смъртта на военнослужещите позволяват да се проведе погребална церемония за старши сержант Томер Яков Ахимас и сержант Кирил Бродски.

Според религиозните порядки, семейство, което не може да проведе погребална церемония, може да проведе „шива“ (седмица на траур).

След удължаването на примирието между Израел и Хамас в ивицата Газа има признаци за прекъсването му в региона. Димът се издига от покрайнините на Газа и се виждат израелски самолети да летят над северната част на анклава, съобщава Асошиейтед прес.

Арабските телевизионни канали Al Arabiya и Al Hadath съобщават, че Израелските сили са открили огън в анклава след удължаване на примирието.

Според тези източници експлозии и стрелба могат да се чуят западно от град Газа. Отбелязва се също, че израелските военни водят масиран огън източно от град Хан Юнис, разположен в южната част на палестинския анклав.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук