Тленни останки от иранския генерал Касем Сюлеймани и лидера на подкрепяните от Техеран иракски милиции Абу Махди ал Мухандис, които бяха убити при въздушен удар на САЩ в Ирак, са изпратени в Иран за ДНК тестове, за да бъдат идентифицирани телата им. Това съобщиха днес иракските "Сили за народна мобилизация", цитирани от „Ал Джазира“.
 

В съобщението се посочва, че телата на двамата командири и на иракски бодигард са на части и обезобразени от експлозията на американските снаряди край международното летище в Багдад.
 
Тестът ще отнеме няколко дни, след което останките на иракския военен лидер ще бъдат върнати в Ирак, за да бъдат погребани в свещения за шиитите град Наджаф.
 
Както БЛИЦ съобщи, неговото тяло бе върнато днес в Иран.
 
Тленните останки на Сюлеймани бяха превозени със самолет до югозападния ирански град Ахваз.Хиляди излязоха по улиците на Авхаз, за да се поклонят пред ковчезите на двамата военни, увити в знамето на Иран. По-голямата част от оплаквачите бяха облечени в черни дрехи. 

Градът беше във фокуса на вниманието по време на войната между Иран и Ирак 1980-1988 година, която донесе слава на Сюлеймани. 

Тълпата се събра на площад "Малави", където бяха развети зелени, бели и червени знамена, символ на пролятата кръв на "мъчениците". Жени и мъже плачеха неудържимо и се удряха в гърдите под звуците на шиитски мюсюлмански напеви.